Stichting Good Hope

Welkom op de website van Stichting Good Hope! De stichting ondersteunt de medische post Good Hope, in de binnenlanden van Zuid-West Oeganda. De missie van de stichting is om medische zorg te bieden aan de arme bevolking in de Rwenzori regio in Oeganda, waar vooral in de binnenlanden een groot gebrek is aan medische zorg.


 

Voorgeschiedenis

De Stichting Good Hope is op 14 juli 2008 opgericht in Ommen. De stichting is geboren nadat Mieke Steen, stichter van Good Hope, haar oudste dochter Ellen bezocht, die gestudeerd heeft en getrouwd is in Oeganda.
Tijdens haar regelmatige bezoeken aan haar dochter in Oeganda, heeft Mieke veel mensen ontmoet, onder andere Father Fredrick Tusingire, een katholieke priester. Deze priester had een organisatie opgericht, RENA Uganda, die o.a. een middelbare, technische school voor zeer arme en vooral weeskinderen was gestart. Voor meer informatie over RENA kunt u kijken op www.renauganda.org Fr. Fred had ook plannen voor de bouw van een medische post, omdat de mensen in de omgeving vaak erg ver moesten lopen voor medische hulp.
In 2006 is Mieke's dochter naar Oeganda geemigreerd en kort daarna is de moeder van Mieke overleden. Met haar erfenis is in 2008 de medische post ‘Good Hope’ gebouwd in Mahyoro, Oeganda en Mieke en haar man hebben het daarna officieel geopend op 15 april 2008, samen met de familie Jaksch, een Duits echtpaar, die ook een donatie gedaan hadden. Het was een feestelijke dag!
Huidige situatie

Nadat de medische post was gebouwd zijn er verschillende projecten uitgevoerd om de post te verbeteren. Zo zijn er bijvoorbeeld een water systeem aangelegd en zonnepanelen, een ‘inverter’, eco-toiletten en een keuken toegevoegd. Ook zijn er inmiddels stafhuizen gebouwd, waar drie full-time staf kunnen verblijven en een kraamkliniek.


Plannen voor de toekomst

Op de wat langere termijn, wil de stichting een kinderafdeling en een extra algemene afdeling toevoegen. Onze visie is om een volledig en goed bestuurd ziekenhuis op te richten.

Ons beleid

De stichting tracht haar visie te verwezenlijken door het verstrekken van financiële middelen voor onderhoud aan de gebouwen, de aanschaf van geneesmiddelen, gezondheidsonderwijs, medische apparatuur en wat verder dienstbaar aan het doel van de stichting kan zijn.